The film/ La película
Year: 2012 A young Spanish journalist travels to Monterey (California) in search of a story about the Spanish immigrants who settled in the region almost a century before. There she meets Dan Albert, successful son of immigrants, who treats her to a paella that has been simmering for over one hundred years.
Año 2012. Una joven periodista española acude a Monterey (California) para hacer un reportaje sobre inmigrantes españoles afincados en la zona un siglo antes. Allí conoce a Dan Albert, triunfador hijo de emigrantes, quien la obsequia con una paella que lleva más de cien años cociéndose a fuego lento.
Los realizadores/ The filmmakers
Luis Argeo is a travel writer, journalist and documentary filmmaker. Among his previous documentaries are AsturianUS, and Corsino, by Cole Kivlin/ Luis Argeo es autor de libros de viaje, periodista y documentalistas. Entre sus películas figuran AsturianUS y Corsino, por Cole Kivlin.
James D. Fernández teaches Spanish literature and culture and New York University. His most recent book is “Brevísima relación de la construcción de España y otros ensayos transatlánticos” (Madrid: Polifemo, 2013)./ JDF enseña literatura y cultura españolas en la New York University. Su libro más reciente se titula “Brevísima relación de la construcción de España y otros ensayos transatlánticos”.
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The DVD of Dan Albert’s Paella (for home use) can be purchased via La Tienda.com